Neem contact op
555-555-5555
mymail@mailservice.com

Behandelingen

Uw zorgvraag staat voor ons altijd voorop. Elke patiënt is uniek en heeft een andere zorgwens. Met onze kennis en ervaring zal er altijd een passend plan voor uw zorgwens gemaakt worden.

Periodieke gebitscontrole

Ontstoken tandvlees

Gaatjes vullen

Kunstgebit

Implantalogie

Facings

Wortelkanaal-behandleling

Tanden bleken

Extractie

Periodieke gebitscontrole


Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor gebitsproblemen. Daarom adviseren wij om twee keer per jaar uw gebit te laten controleren. Uw mond verdient alle zorg en aandacht. Een goede mondgezondheid is essentieel van belang om te kunnen kauwen en spreken. Tevens is het gebit een belangrijk onderdeel van ons uitstraling. Een mooie gezonde lach is uiteindelijk ons doel!


Tijdens de controle kijken we naar de conditie van uw tandvlees. Daarnaast kijken we of er beginnende gaatjes in tanden of kiezen zijn. Dit kunnen we met klinisch onderzoek soms niet voldoende beoordelen. Om zeker te weten of alles in orde is, maken we op indicatie röntgenfoto’s van uw gebit. Op basis van klinisch en röntgenologisch onderzoek kunnen een goede diagnose stellen. We bespreken de resultaten en geven u advies en voorlichting over de bevindingen. We leggen dan meteen uit wat we kunnen doen om erger te voorkomen. Door regelmatig langs te komen voor gebitscontrole voorkomt u gaatjes en tandvleesontsteking.

Onstoken tandvlees


Gezond tandvlees geeft uw lach een gezonde en frisse uitstraling. Het tandvlees is samen met het kaakbot het fundament van uw tanden en kiezen. Wie zijn tandvlees gezond houdt, kan jarenlang genieten van zijn eigen tanden en kiezen. Ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door de opeenhoping van bacteriën in tandplaque op de tanden. De eerste drie kenmerken zijn roodheid, zwelling en bloeding. Bijkomende symptomen kunnen gevoeligheid, vieze smaak in de mond of met een slechte adem zijn.


Ontstoken tandvlees kan op den duur leiden tot afbraak van het onderliggende kaakbot, waardoor tanden en kiezen los kunnen gaan staan. Dit ontstekingsproces heet parodontitis. Om dit allemaal te voorkomen is het belangrijk om uw mondhygiënist te raadplegen over de beste manier om uw gebit te onderhouden.

Hebt u last van ontstoken tandvlees en herkent de verschijnselen. Dan is het goed om snel een afspraak met ons te maken. Op basis van de screening kan de mondhygiënist zien wat de conditie van uw tandvlees is en u daarover informeren. Een behandelplan wordt met u besproken en afgestemd op uw zorgwens en zorgdoel.

Gaatjes vullen


Als een gedeelte van uw kies verloren is gegaan of als uw kies door tandbederf beschadigd is, kan de tandarts dit restaureren met een vulling. Kleine gaatjes kunnen in overleg met de tandarts behandeld worden door de mondhygiënist. Een vulling is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Deze voorkomt verdere pijn en herstelt de functie van uw tand of kies.


Het vullen van gaatjes kan in overleg met verdoving. Zo verloopt de behandeling pijnloos en voelt u er helemaal niets van. Zodra deze is ingewerkt, slijpen we met een boortje het geïnfecteerde tandweefsel weg. Om er zeker van te zijn dat alle bacteriën weg zijn, gebruiken we een kleurstof die bacteriën kleurt. Als alles schoon is, maken we een witte vulling voor je tand of kies. Zo sluit deze weer goed aan bij de rest van je gebit.

Wortelkanaalbehandeling


Een acute wortelkanaalontsteking herken je meteen. Het is een heftige en acute pijn. Maar er kan ook een hoop mis zijn zonder dat je het merkt.


Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer de zenuw van een tand is beschadigd door een harde klap, val of infectie. Ook door tandbederf of een lekkende vulling kan het weefsel in de wortel van tanden en kiezen ontstoken raken. Een wortelkanaalbehandeling is dan nodig om de tand te behouden en te herstellen naar een natuurlijke functie. Vaak maakt de tandarts een of meerdere röntgenfoto’s, zodat hij een goede controle heeft over het verloop van de behandeling. Bij de wortelkanaalbehandeling wordt het wortelkanaal gereinigd. De bacteriën worden daarmee zoveel mogelijk weggehaald en vervolgens wordt het wortelkanaal met een vulling weer netjes afgesloten. Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam deze ontsteking genezen.


Kronen en bruggen


In sommige gevallen hebben uw tanden een restauratie nodig, bijvoorbeeld na een afgebroken tand/kies of bij grote gaatjes. Soms is het niet meer mogelijk om een vulling of facings te plaatsen in zulke gevallen en is een porseleinen kroon is dan de oplossing. Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Doordat een behandeling voor een kroon of brug ingewikkelder is dan een gewone vulling, komt u enkele keren bij uw tandarts terug. 


Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Dat kan ter versterking zijn, maar ook om het mooier te maken. Naast volledige kronen bestaan er ook gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen. Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nepkies of -tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat u beter kunt kauwen. Een porseleinen kroon of brug is niet van echt te onderscheiden en heeft een natuurlijke kleur.


Kunstgebit of klikgebit


Dankzij het steeds beter worden van preventieve mondzorg behouden steeds meer mensen hun eigen tanden en kiezen tot ze oud zijn. Natuurlijk kan het gebeuren dat delen van het gebit verloren gaan. In dat geval is een gebitsprothese een goede manier om het gebit gedeeltelijk of volledig te vervangen, zodat u kunt blijven genieten van een mooie glimlach. Een kunstgebit is een van deze gebitsprotheses. Op een implantaat kunnen we een kunstgebit, kroon of brug plaatsen. Mist u meerdere tanden en kiezen of uw complete boven en/of ondergebit, dan is dat niet alleen vervelend voor uw uiterlijk, maar ook wordt uw kauw- en spreekfunctie aangetast. Een volledig of gedeeltelijk kunstgebit zorgt dat de kauw- en spreekfunctie wordt hersteld en geeft u uw zelfvertrouwen terug. Een kunstgebit ligt los in de mond en is uitneembaar. Een partiële prothese is een gedeeltelijk gebit, dat bij een patiënt met nog deels natuurlijke tanden en/of kiezen verloren gegane elementen vervangt. Deze prothese steunt ten dele op de weke delen in de mond en deels op de natuurlijke tanden of implantaten.


Implantologie


Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u voorheen gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen. Als er voldoende kaakbot aanwezig is, kan in principe bij iedere volwassene een implantaat worden geplaatst.  We adviseren u graag over de beste aanpak voor uw situatie. Wij helpen u graag aan een blijvend stralende lach!

Dan bespreken we ook gelijk of een implantaat iets voor jou is, om je gebit zo functioneel mogelijk te houden. 

Facings


Facings kunnen het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Of u nou een afgebroken tand wilt laten repareren, verlost wilt worden van een spleetje tussen uw tanden, scheve tanden wilt maskeren of wittere tanden wilt: facings kunnen de oplossing zijn. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Bij beide is het principe hetzelfde; schildjes die over de tanden heen geplaatst worden. Er zit echter een groot verschil in het soort materiaal waaruit de facing bestaat. Heeft u een vraag over facings of wilt u facings laten plaatsen, wij helpen u graag daarmee verder!


Tanden bleken


Voor veel mensen is het gebit een belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Dit vormt ook de reden dat mensen graag met een stralend gebit door het leven willen. Het gebit wordt echter dagelijks geconfronteerd met het ons leefpatroon (eten, drinken en roken), waardoor bij veel mensen de tanden langzamerhand verkleuren.

 

Thuisbleken: Voor een optimaal resultaat, raden wij aan uw tanden thuis te bleken. Wij maken graag met u twee afspraken zodat u thuis de bleekbehandeling kan starten. Tijdens de eerste afspraak worden er afdrukken genomen van uw gebit, vervolgens maken twee bitjes voor de boven- en onderkaak die perfect rond uw tanden en kiezen passen. Deze kunt u na een week ophalen in de praktijk. In de bleeklepels kunt u via een spuitje de bleekgel aanbrengen. U ontvangt in onze praktijk een uitgebreide instructie voor het thuisbleken. De tanden thuisbleken is een effectieve en veilige manier. Tanden bleken kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Laat uw mondhygiënist of tandarts u informeren en bespreek uw wensen.

Extractie


Een behandeling waar mensen niet naar uitkijken. Om het trekken van kiezen en tanden te voorkomen, bespreken we altijd eerst even mogelijke alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een wortelkanaalbehandeling. Is extractie toch de beste oplossing? Dan doen we er alles aan om de behandeling zo snel, pijnloos en comfortabel mogelijk te maken. We verdoven uw tand of kies eerst voordat we beginnen aan de behandeling. In sommige gevallen is een doorverwijzing naar een kaakchirurg noodzakelijk. Met rust, door de tijd te nemen en goede gesprekken te voeren helpen we jou om met je angst om te gaan.

Share by: